Filmpremiär

Under sommaren fick jag möjlighet att göra en applikationsfilm med litet större budget än normalt. På jakt efter en applikation inom industriell automation eller fastighetsautomation där Conels 3G routers används kom jag i kontakt med Fredrik på PowerIT Solutions som ställde upp på en intervju. Så med hyrkamera, egna kameror och hyrd belysning bar det av till Malmö för filmning hos PoweritSolutions.

Väl på plats möttes jag av ett konferensrum med vita väggar och rejäl belysning med bra diffusering i taket, kan det bli bättre? Det var intressant att höra mer om applikationen och även se högen av 3G routers i konsumentutförande som numer inte används längre. Problemet med dem var att de hängde sig och man var då tvungen att åka ut och starta om dem vilket blev en kostnad på 2-3 timmars arbete, något man inte behövt göra en enda gång sedan man bytte till UR5.

Efter Malmö följde en tur till Göteborg för filmning hos operatören Multicom Security och ett besök i såväl serverhallar som övervakningscentraler, klart spännande miljöer!

Efter mer än ett par timmars klippning fick filmen godkänt av alla inblandade.Nu har filmen haft premiär och finns i tre versioner, två svenska (en kort och en lång) samt en engelsktextad version. Min budget för filmen var 10 000 kr och jag klarade mitt mål inklusive resor, inköp, kamerahyror etc. Däremot är inte eget arbete medräknat (och det blev nog en hel del timmar) även om det mesta av projektet klipptes på flygplatser och flygplan. Musiken tillexempel löste jag med Garageband medan jag väntade på flyget till Malmö, klockan 7 på morgonen på Bromma.

I filmen hade jag hyrt såväl redheadlampor (klart prisvärda) som en Sony HXR-NX5 kamera hos Camrent i Stockholm (kul att filma med en riktig kamera för en gångs skull). Malmö Aviation var bussiga och lät mig resa utan att debitera för all övervikt, klart hedersamt. Ljudet löste jag med en extern Zoom H1 som inspelningskälla och slipsmikrofon. Slutsummerat var det ett kul projekt och som alltid lär man sig något nytt på vägen, nu återstår att se vad video nummer 78 på Induos YouTubekanal kan göra för våra kunder.

Nytt datablad ER75i GPRS router

GPRS router/EDGE routerI samband med att Conel s.r.o nu uppdaterat alla sina routrar med den eftertraktade aluminiumkapslingen som har den bejublade spänningsmatningskontakten så uppdaterar vi våra datablad. Först ut, ER75i, är också den första produkten med den tillfixade broschyrlayouten. Den har gått under arbetsnamnet big-i (ladda ned broschyren så förstår du kanske varför) och ok, det är kanske inte en jätteuppdatering rent grafiskt, vi har bara modifierat den litet i den riktning vi kände nödvändigt.

Industriell 3G router fodraluppgraderad

3G router med aluminiumkapslingDe populära 3G och GPRS routrarna UR5 och ER75i lanseras i en ny kapsling, en robust och efterlängtad aluminiumkapsling för industriella sammanhang. Vi la redan i förra veckan upp ett enkelt bildgalleri på vår hemsida och nu på morgonen skickade vi ut ett pressmeddelande. Liksom tidigare kommer både UR5 och ER75i finnas tillgänglig i en plastkapslad version.

3G router släpps med högre hastighet

3G router HSUPA

3G router HSUPA

Vi på Induo har under våren hårdtestat UR5 med HSUPA stöd som släpps på Hannover Messe i slutet av april. Vi har åkt land och rike runt, testat på platser som Jönköping, Norrtälje, Örebro, Nynäshamn och Stockholm. Självklart har vi även hårdtestat i Johanneshov där vi ju har kontor. Olika operatörer har gett olika resultat, vi tycker att vi nu fått en bra inblick i vad HSUPA kan leverera i form av ökade prestanda. I detta nu skickar vi en pressrelease om vårt samarbete med Conel, för det är bland annat Induos insatser kring framtagandet av HSUPA versionen som lett till att produkten kan sättas på marknaden redan i april.

Nya mjukvaror till UR5 och ER75i

ER75i och UR5 mjukvara
ER75i och UR5 mjukvara

Mellan kundbesök och leverantörsbesök från USA har vi labbat litet med de nya mjukvaruversionerna till ER75i och UR5. I den nya mjukvaran finns numera: 

› stöd för NTP server (tidssynkroniseringsserver)

› stöd för redirect av default Gateway i Open VPN

› routern kan lägga sig i offline läge när den nått upp till en fördefinierad datalimit. Detta och en rad andra parametrar kan styras via den inbyggda traffic monitoring funktionen

› vid användning av den inbyggda I/O modulen XC-CNT finns numera stöd för SMS vid aktivering av den digitala ingången

UR5 och ER75i är routrar för 3G med HSDPA respektive GRPS/EDGE. En väl avvägd konstruktion och mjukvara borgar för stabil kommunikation även i tuffa miljöer.

3G router och EDGE router ny broschyr

Conel datablad routersNu har jag färdigställt det efterfrågade samlingsbladet för Conels EDGE och 3G routers ER75i och UR5. Förutom en produktöversikt presenteras produkterna i detalj och även de tillgängliga tillbehören och tillbehörsmodulerna. Sedan kunde jag ju inte låta bli att jobba litet mer med några av våra egna bilder på ER75i och UR5:an så att bra blev ännu bättre.

Ladda ned hela broschyren från Induos webplats