Design av GSM-modem

GSM modemFörra året beslöt vi på Induo att lansera vår första egenbrandade produkt, först ut ett GSM-modem till konkurrenskraftigt pris. Naturligtvis tog det en del tid att få till tekniken, programvaror och så vidare så att det passade våra önskemål. Så insåg vi precis innan deltagandet i Scanautomaticmässan att produkten var färdig för release, minus en etikett och ett namn då. Indium är ett namn som jag funderat ett tag, naturligtvis var det rätt namn för ett industriellt GSM-modem! På rekordtid, vi pratar 30 minuter, designade jag modemets etikett och fick iväg det till tryck så att vi kunde visa upp det på mässan.

Nu i slutet av förra året började slutligen leveranserna av GSM-modemen, vi hade en del strul med färgen på etiketterna som i första batchen var fel, vilket försenade oss. (Se ett exempel i vår instruktionsvideo där vi fick skruva till färgerna) Men nu är allt på banan och vi har på allvar börjat leveranserna av ett robust och prisvärt GSM-modem! Bilden ovan är från en snabb fotosession nyligen, avsikten var inte att fota GSM-modemet men när allt ändå var uppställt var det svårt att låta bli!

Monterbygge Scanautomaticmässan

I år gjorde vi det lätt för oss på Scanautomatic och beställde en 11 m lång vepa för att täcka väggarna. Enkel färgsättning, tydligt budskap och ljus var tre grundkrav. Vi kände oss mycket nöjda med slutresultatet även om vi för ovanlighetens skull producerade ovanligt litet själva. Vi hade dock med oss de produktställ som byggdes i somras och slutsummerar dem som bra designade och hyfsat lättfraktade. Att vi fick till en liten DIN-skena på de flesta produkter lyfte exponeringen av allt från GSM modem till 3G routers.

En riktig eyecatcher var vår nya industriella IP67 switch från Lantech som vi sprutade ”Coca Cola” på. En riktigt uppseendeväckande demo som fick många besökare att stanna till.

Scanautomatic vi visar trådlöst och industrinätverkDet allra enklaste sättet att se montern innan är att bygga en miniatyr i papper, något vi gjorde och som fungerade som en bra måttstock, se vår Mässteaser Scanautomatic 2010Vimeo som är vår pappersmodell filmad med iPhonen.

Hemsidan julpyntad

Ny bakgrund och en julanimering i flash så klart (giffar=90-tal, flash=2000-tal :-)) lyfter vår startsida. Var litet pilligt att montera in bilderna på våra produkter i en färdig filmsekvens. Men med litet jobb kan man se såväl SATELLAR radiomodem, som UR5 3G router och Maestro 100 Lite GSM/GPRS modem passera förbi. Fortsättning följer under veckan på detta jultema.

Uppdatering produktnavigation

3G routerEn ändring som legat på att-göra listan ett tag. Önskan var en produktöversikt på respektive undersida där besökaren lätt kunde se bilderna på produkterna i vårt utbud utan att lasta ned sidan med en massa produktbilder. Söker man på GMS/3G produkter så ville jag visa alla produkter i kategorin med allt från GSM modem, 3G router eller MMS kamera. Flash kändes som enda lösningen och ibland har man lösningen runt hörnet utan att tänka på det. Flash scriptet som jag utgick från när jag gjorde produktöversikten till bland annat radiomodemssidorna innehöll exakt de funktioner jag behövde, jag hade bara skalat bort länkningsfunktionen när jag använde scriptet då. Så en avdamning av originalet, inköpt på nätet för några futtiga dollar, och litet småändringar senare ligger nu en överskådlig produktväljare ute.

ProduktväljareTack vare att alla bilder, bildtexter och länkar ligger i en xml-fil går det supersnabbt att anpassa scriptet till respektive sida. Som grädde på moset fick vi till sist fram något mycket efterfrågat, en komplett produktväljare direkt på startsidan. Samma xml-fil, litet annat utseende. (Du har väl märkt att vi jobbat litet med utseendet på resten av sajten också i föregående vecka?)

Slutligen: det bästa med dessa flashfiler är att produktordningen slumpas fram, ständigt föränderlig hemsida: check.

GSM modem kampanjfilm

Vi har klippt ihop en kortfilm för Maestro GSM modem och erbjudandet vi har ihop med Telenor där man kan beställa ett Maestro GSM modem för 795 kr om man tecknar ett 12 månadersabonnemang med månadsavgiften 94 kr. Förutom att skicka iväg denna som videorelease så finns den att beskåda på YouTube:

 

Maestro GSM modem till subventionerat pris

GSM kampanj
Nu lanserar vi ett sänkt pris på många av våra GSM produkter när man tecknar ett 12 månadersabonnemang med Telenor som operatör för den aktuella produkten. Månadsavgiften är klart hyfsade 94 kr vilket ger möjlighet att beställa tillexempel ett Maestro 100 Lite GSM modem för 795 kr, en Gecon Lite SMS sändare för 995 kr eller en MMS kamera för 1595 kr . Se vår kampanj direkt.