För att video behöver inte vara omständigt

Fick en möjlighet att mellan två projekt testa en ide jag hade liggande på lut. Fuktlarm via sms är något som diskuterats på kontoret en tid. Tyvärr fanns ingen vidare kamera till hands för kompletterande produktfoto och videofilm bara en iPhone 3GS. Jag löste det så att produktfotot knäpptes i min Ikeatvättsäck med en bygglampa på 300 W som belysning. Fungerar helt ok frilagt i Photoshop och i kombination med den andra produkten.

Hade en ide om film som jag löste med iPhonen, en bunt papper med texter och slutligen litet musik från garageband. Tid för att sätta alla filmklipp var ungefär 30 minuter, litet tillfixning i datorn och musikpålägg, voilà en färdig och annorlunda produktfilm. Därmed vill jag påstå att idéer räcker längre än tekniken, bättre att förverkliga och agera!

Mitt stora vårprojekt nu klart

Under maj har jag jobbat med förverkligandet av ett tidskrävande projekt, en webshop för trådlöst för avancerade hemanvändare och småföretag. Att sätta ihop en tilltalande webshop är ett digert projekt men tack vare bra support och en mycket mångfacetterad plattform så kunde vi skapa en attraktiv e-handelsplats baserad på Textalks plattform. I webshopen har vi fokuserat på SMS och MMS baserade lösningar för styrning och övervakning av hemmet, positionering av egendom och larmning av fordon mm.

Nu finns allt detta samlat på webplatsen induohome.com och kommer vi därmed att dela vårt utbud mellan Induo Wireless (proffslösningar för krävande användningsområden) och Induo Home (avancerade hemanvändare).

En kul aspekt av Induo Home är att innehållet till stor del bygger på produkter och lösningar som jag hårdtestat under vintern och våren i allehanda styr- och övervakningsprojekt. Här har vi jobbat upp nya kontakter och inköpsställen och testat teknik och lösningar på ett annat sätt än tidigare.

Nu återstår att fortsätta underhålla webshopen och det är redan fler nyheter på gång in!