Videoblogga med iPhone i bilen

Att blogga är nödvändigt, att blogga tar tid. Någonstans ur dessa två insikter formades behovet av att testa videoblogga. Ta detta som ett försök, jag kommer att fördjupa, förbättra, förändra tills dess att jag känner mig nöjd. I mitt inlägg har jag använt min iPhone monterad bak och fram i mobilhållaren. Den är litet svajig vilket jag kommer att ändra till nästa inlägg. Tveka inte att lämna en kommentar om hur du ser på den här typen av bloggande.

Trevlig sommar

En ethernetkabel med RJ45 kontakt, en kanske udda sommarhälsning. Kabeln har vi använt så mycket att när vi under juni gjorde litet konfiguration av SATELLAR radiomodem så la den av. Utsliten med andra ord. Därför klippte jag av den och la i min låda med saker som är bra att ha till hands för produktfoto. En ethernetkabel är naturligtvis något som kan göra nytta på produktfoto oavsett om det är 3G routrar eller radiomodem.

Fotot har jag fotat i den berömda tvättpåsen från IKEA och det fina är att den här bilden har ett minimum av efterbehandling. Ingen friläggning, ingen tillfixad skugga, bara litet beskuren och exponeringsjusterad, det är allt. Med andra ord, målet med produktfoto som kräver minimal efterbehandling är nått. Skillnaden på detta foto jämfört med tidigare är en softbox från Scandinavian Photo monterad ovanför tvättsäcken. Jag har också en ytterligare förbättring på gång med syfte att kunna ta många bilder med samma vinkel på produkterna. Återkommer när jag testat vidare.

Nej, nu får det räcka för nu, det är dags att ta vara på den alldeles för korta sommaren istället för att sitta framför datorn. Vi ses i augusti igen.

Klippa video direkt i webläsaren?

Testa att klippa film direkt i din webläsare utan kostnad och med låga krav på din hårdvara. Ett kul verktyg och en bra start för den som utan investeringar vill testa på att klippa film. För det är helt gratis att klippa dina privata filmer. På jaycut.se kan du skapa ett konto och ladda upp dina bilder, videoklipp eller ljudfiler och sedan börja klippa en film direkt. Med ett hyfsat stöd för olika format, två videospår, olika övergångar och möjlighet att lägga in eget ljud så är det ett mycket bra basicverktyg för att testa på att klippa film. Jag testade några klipp på kul och det var förvånansvärt snabbjobbat trots långsam internetuppkoppling. Du kan sen publicera dina klipp på blogg, YouTube mm

För dig som känner dig vilse hur jaycut fungerar så finns en gammal guide på YouTube med ett äldre användargränssnitt men samma grundidé.

Ny utmaning
Något som slog mig i förra veckan när jag jobbade med att klippa film är att med kanaler som YouTube så står man inför en ny utmaning. Har man med text i sin video förväntas den vara läsbar även i små format kanske så litet som 400 x 300 pixlars samtidigt som texten skall fungera i HD upplösning. Svåra prioriteringar och en lustig balansakt.

Det är socialt på botten

(även bloggat på #mynewsdesk) I ett par månaders tid har jag haft en mental brottningsmatch med var man bäst placerar länkar till sina soclala medier på Induos webplats. Efter att jag vågat göra upp med något som jag länge känt som designmässigt helförbjudet så har jag nu på ett lockande men diskret sätt fått in bloggposter och länkar till allehanda sociala medier på vår startsida. Om du vänder ögonen mot botten så ser du att sidfoten, av vissa kallad adjöraden, som tidigare bara innehöll företagsnamn mm nu är utbytt mot en överskådlig översikt över alla våra web 2.0 kanaler. Jag anser att sociala medier är viktigt och att det liksom debatten för 10 år sedan ”ska vi vara på webben  eller inte” är litet passé. Man ska så klart finnas där kunderna finns i så stor utsträckning man kan. Om nu ingen kund bryr sig om det du skriver på Twitter så är det ju bara att sluta eftersom ju ingen läser det, eller?

Marknadsföring av trådlöst 2009

Året börjar gå mot sitt slut och att summera året, litet som en nyårsrevy fast digitalt och hyfsat begränsat globalt. En snabb genomräkning av årets insatser ger vid handen att jag hunnit med inte mindre än:

312 blogginlägg
38 pressreleaser med 71 kända publicerade pressreleaser i olika media
16 videofilmer på totalt 14 minuter och 40 sekunder film
Till dessa filmer 7 minuter och 10 sekunder soundtrack fördelade på 11 st olika soundtracks
Ungefär 120 tweets (under tre månader dock, tänk om vi börjat i januari)
2 mässmontrar som vi byggt från grunden med design, snickeri och byggnation
11 broschyrer om totalt 64 sidor text och bild
Skapat begreppet W2M
51 nyhetsinlägg på vår hemsida

Till det kan vi lägga ett gäng flashpresentationer, produktbilder och illustrationer. Åtskilliga liter kaffe och timmar av musiklyssnande. 2009 känns som året vi byggde en stabil grund för varumärket Induo. Nästa år kommer säkert än mer spännande saker att hända (jag har redan planer…) vi hörs!