Pressmappens död -offline är ingen

Nyligen ställde vi på Induo ut på Scanautomaticmässan, en fackmässa med 350 utställare. Traditionellt släppte medverkande företag nyheter för höst och vinter på den här mässan. Pressrummet var vid mässans öppnande laddat med åtskilliga hyllmeter av pressmappar från utställarna. Det var då, i den analoga världens tidevarv men ändå inte mer än 2-3 år bakåt i tiden.

I år var läget rejält annorlunda. Jag vacklade litet om vi skulle göra traditionella pressmappar eller bara använda MyNewsdesks onlinetjänst. Jag sejfade (fegade) med bägge.

På mässans öppningsdag gick jag till pressrummet på mässan med mina pressmappar vid mässans öppningstid. Det var tomt. Jag vände och gick ut genom dörren. Presscenter löd skylten. In igen och tittar runt. Inte en kotte. Ropar och får tillslut svar. Jodå det var mässans Presscenter och jodå det fanns fler pressmappar där. En 4-5 företag hade lagt ut sin pressinformation, av 350 utställare. Damen som höll i presscentret beklagade att det var så tomt men konstaterade att de flesta journalister sökte sin information online numera.

En annan viktig iakttagelse är att för ett par år sedan rapporterade åtskilliga tidningar om produktnyheter efter avslutad mässa, nu ligger så gott som alla tidningar och rapporterar om nyheterna som skall släppas på mässan, ett nummer innan mässan äger rum.

För den intresserade så lämnade vi de sista pressmapparna i det runda arkivet. Det är slut med sånt nu, det är nutid som gäller.

Jättevepa: SATELLAR

Induo på VA-mässanAtt printa en jättevepa var svårare än lätt. I alla fall när det kom till att hitta någon som klarade av formatet. För att promota SATELLAR designade jag en 2,5 x 2,5 meters vepa. Designen var klar, men att hitta någon som kunde trycka var svårare. Via inredar-TV kom jag vidare till BigImage i Täby som fixade vepan. Snabb leveranstid och ett pris runt 3 000 kändes verkligen helt rätt! Vi har använt vepan i ett par olika sammanhang. Dels så har vi den på väggen i vårt ena konferensrum och sedan har den varit med på ett par mässor under hösten. Ett verkligt plus i kanten när man har den på mässa är att vepan eliminerar behovet att göra något åt mässväggen den hänger på, det är bara att montera vepan i överkant med en rundsta eller motsvarande och sen så klart belysa den.

Mässbroschyr för nedladdning

MässbroschyrerTill såväl Scanautomaticmässan som VA-mässan iordningställde vi broschyrer speciellt framtagna för besökarna. Broschyrerna behandlar produkter som radiomodem, 3g router, sms sändare, radiomoduler och mycket annat:

» Hämta broschyren för VA-mässan i pdf format
» Hämta broschyren för Scanautomatic i pdf format

Faktum är att dessa var iordningställda redan i juni, september har ju varit fylld av mer praktiskt arbete med mässmontern. Hur som helst, en beprövad storlek på broschyr, tredje mässan vi kör på det konceptet och vi lär fortsätta.

Färdigbyggt på Scanautomatic

Scanautomatic monterScanautomaticmässan startar upp i morgon bitti. En imponerande kraftsamling, vi ökade vår monteryta i fredags så att vi fick gå från 8 meter vägg till 11 meter vilket krävde en snabb lösning på hur man förlänger väggen med 3 meter. Svart tyg och en häftpistol är en bra lösning som är lätt att tillgå, nu är allt på plats även om det var svettigt på sluttampen. 11 meter vägg, garanterat mässans största bredd av trådlöst 🙂