Photoshoppning

Skulle publicera en pressrelease men saknade en bra bild, hade bara lågupplösta dito. Med den lågupplösta som bas lyckades jag göra den högra bilder från den vänstra, UR5i v2. Det enda som inte är hundra är den högra antennkontakten. Polerad aluminium är lätt att klona eller återskapa i Photoshop. I det här fallet byggde jag upp plåten av bildremsor med rätt struktur. Sedan applicerar man rörelseoskärpa som är horisontell så får man rätt struktur. Har man ingen grundstruktur går det lika lätt att ta en grå platta, lägga till monokromt brus och därefter applicera rörelseoskärpa.

UR5i till vänster, UR5i Libratum till höger
UR5i till vänster, UR5i Libratum till höger

 

 

Mycket 4G routrar, mycket content, ny utmaning och ett nytt newsroom

Den här veckan var det mycket nyheter om routrar i alla tänkbara färger, former och tekniker. Två nya guider skrevs, om hur man kan göra en punkt till punkt överföring via 4G router och hur samtliga tillvalsmoduler till Conels routers fungerar, det var en riktigt intressant sammanställning. I mitten av veckan lanserade så även Net1 sitt M2M partnerprogram, vi var med redan från början vilket naturligtvis måste uppmärksammas. Jag gillar bilden vi fick till vår nyhetsrelease, den är dramatisk men ändå slagkraftig.

Net1 router för M2M
Net1 router för M2M

Apropå release så lanserar vi även en ny look i vårt newsroom, du kan se hur det ser ut, grymt bra tycker jag, all cred till Mynewsdesk för det.

Nytt newsroom
Nytt newsroom

Slutligen är det ju en ny vecka nästa vecka (som alltid), just denna vecka kommer jag att låna Loggenbloggen för en vecka och berätta mer om mitt arbete på Induo. Jag antar att jag klarar det, jag räknade på kul ihop antalet blogginlägg jag skrivit under min tid på Induo och jag räknar med att jag på måndag kommer att skriva mitt 1 332:a inlägg. Hur uppmärksammar man det? (Det är dock ”The number of the beast” gånger två, kanske dags att leta fram den gamla vinylen ur garderoben och spela den två gånger på rad?) .

WordPress week?

Nya sajter om 3G router och förstärkareOk, skall tillstå att jag pillar med html-kod på en hel del av Induos sajter, och även om ”code is poetry” så är det ju inte gjutet i sten att pilla med kod, framförallt inte med mindre sajter. Jag märker att jag mer och mer övergår till wordpress och den senaste veckan har jag hunnit med två sajter. Kan varmt rekommendera Headway som jag märker är väl investerade pengar och ger mig bättre frihet att  designa sidorna än att skaffa färdiga teman. Naturligtvis kan man gräva ned sig i CSS också, men just nu levererar Headway det jag söker. Se själv på sajten om Conels 3G/4G-routrar  och hemsidan om Zboost 3G-förstärkare

Filmpremiär

Under sommaren fick jag möjlighet att göra en applikationsfilm med litet större budget än normalt. På jakt efter en applikation inom industriell automation eller fastighetsautomation där Conels 3G routers används kom jag i kontakt med Fredrik på PowerIT Solutions som ställde upp på en intervju. Så med hyrkamera, egna kameror och hyrd belysning bar det av till Malmö för filmning hos PoweritSolutions.

Väl på plats möttes jag av ett konferensrum med vita väggar och rejäl belysning med bra diffusering i taket, kan det bli bättre? Det var intressant att höra mer om applikationen och även se högen av 3G routers i konsumentutförande som numer inte används längre. Problemet med dem var att de hängde sig och man var då tvungen att åka ut och starta om dem vilket blev en kostnad på 2-3 timmars arbete, något man inte behövt göra en enda gång sedan man bytte till UR5.

Efter Malmö följde en tur till Göteborg för filmning hos operatören Multicom Security och ett besök i såväl serverhallar som övervakningscentraler, klart spännande miljöer!

Efter mer än ett par timmars klippning fick filmen godkänt av alla inblandade.Nu har filmen haft premiär och finns i tre versioner, två svenska (en kort och en lång) samt en engelsktextad version. Min budget för filmen var 10 000 kr och jag klarade mitt mål inklusive resor, inköp, kamerahyror etc. Däremot är inte eget arbete medräknat (och det blev nog en hel del timmar) även om det mesta av projektet klipptes på flygplatser och flygplan. Musiken tillexempel löste jag med Garageband medan jag väntade på flyget till Malmö, klockan 7 på morgonen på Bromma.

I filmen hade jag hyrt såväl redheadlampor (klart prisvärda) som en Sony HXR-NX5 kamera hos Camrent i Stockholm (kul att filma med en riktig kamera för en gångs skull). Malmö Aviation var bussiga och lät mig resa utan att debitera för all övervikt, klart hedersamt. Ljudet löste jag med en extern Zoom H1 som inspelningskälla och slipsmikrofon. Slutsummerat var det ett kul projekt och som alltid lär man sig något nytt på vägen, nu återstår att se vad video nummer 78 på Induos YouTubekanal kan göra för våra kunder.

Heta nyheter

Förra veckans rapportering av ER75i GPRS router länken till Islands vulkaner blev riktigt uppmärksammad. En kul notering är att de Toyotabilar som syntes på bilderna även finns på en annan pressrelease från Toyota på MyNewsdesk. Inte vet jag om exponeringen i media av vår release inspirerade, men kul i alla fall att det är samma bil som på våra bilder.

Mängder av media skrev om nyheten. Nästan hela listan hittar du på vår hemsida. Den här till SecurityWorldHotel hade jag inte uppmärksammat förrän idag.

3G router släpps med högre hastighet

3G router HSUPA

3G router HSUPA

Vi på Induo har under våren hårdtestat UR5 med HSUPA stöd som släpps på Hannover Messe i slutet av april. Vi har åkt land och rike runt, testat på platser som Jönköping, Norrtälje, Örebro, Nynäshamn och Stockholm. Självklart har vi även hårdtestat i Johanneshov där vi ju har kontor. Olika operatörer har gett olika resultat, vi tycker att vi nu fått en bra inblick i vad HSUPA kan leverera i form av ökade prestanda. I detta nu skickar vi en pressrelease om vårt samarbete med Conel, för det är bland annat Induos insatser kring framtagandet av HSUPA versionen som lett till att produkten kan sättas på marknaden redan i april.

Custom-kablar

Efterfrågan av anpassningar av alla de slag har ökat sedan introduktionen av W2M och en av de vanligast frågorna är specialanpassade kablage för RS-232 portarna på Maestro GSM modem och SATELs modem. Dessutom har ju extraportarna på både UR5 och ER75i en RJ45 anslutning. Nu kan vi erbjuda detta, kombinerat med snabba leveranser och bra priser.