Utökad sektion om radiomodem

Nytt radiomodem från SATEL
Nytt radiomodem från SATEL

SATELLINE-M3 -T1/-R1 är ett nytt radiomodem från SATEL med 67 MHz tuning range. Ett modem täcker alltså från 403-470 MHz. Att byta från ett land till ett annat, att använda olika frekvensband inom ett och samma land, allt det är alltså historia för den som väljer att integrera detta modem från SATEL i sin lösning. För att tydliggöra att det just i detta fall handlar om modem för integration la vi till sektionen modem för inbyggnad.

Artikel i tidningen Verkstäderna

SATELLINE radiomodem för övervakning
SATELLINE radiomodem för övervakning

Idag rapporterar tidningen Verkstäderna om ett stopptidssystem för maskiner baserat på SATELs radiomodem. Systemet finns hos Sandvik och används för rapportering av driftstider hos maskiner vid Sandvik Coromants tillverkning. Att det blev radio beror, förutom att kommunikationen är stabil, på att kostnaderna vid omflyttning av maskiner i tillverkningen minskar eftersom nya kablar inte behöver dras och tack vare att produktionen snabbare kan sättas igång efter en flytt eftersom kommunikationen redan är klar.  Ännu har jag inte sett artikeln i tryck än, men den finns ju på Verkstädernas hemsida.

Uppdaterad broschyr

Samlingsblad Satel
Samlingsblad Satel

Nu har jag uppdaterat SATELLINE broschyren med de nya frekvensbanden som Satel presenterat till sina radiomodem. Det är många radiomodem som ryms i broschyren, uppdateringen blev mer massiv än jag väntat mig. Nu går alltså de flesta Satelmodemen ända ned till 360 MHz. Bilden på framsidan kommer från Satel, vi har alltså inte fotat den själva för ovanlighetens skull.

 

Intresserade tankar ned broschyren direkt från Induos hemsida.