Radiomodem efter och före

SATELLINE-EASy Pro har kommit med ny kåpa avslöjar kollegan Peter när han packade upp en leverans för någon vecka sedan. Det visar sig att radiomodemet skulle iväg ut till en kund inom ett par minuter, men jag hann kasta upp kameran och ta fem bilder. Glömmer i hastigheten att vitbalansera, så bråttom var det. Men, men, utmaningar är till för att axlas. Jag redigerar bilden i Photoshop, lägger till en korrekt display och gör litet andra korrigeringar.  Får sedan reda på att även displayens textfärg och knapparnas färg skall ändras till gult/grått. från tidigare svart/blått. Naturligtvis går en sådan sak att lösa i Photoshop också. Efter litet småpill är bilden klar. Och den blev tillräckligt bra för att även SATEL Oy valde att använda den på sin hemsida och i sin broschyr!

Efter och Före
Efter och Före

Ny radiomodemssida

Ja här hinner man ju inte blogga så ofta nu för tiden. Jag har efter semestern motionerat hjärnans vindlingar med att designa om satel.nu som är en sida om radiomodem. Har tagit en del nya grepp om koden, får se vad det ger, den gamla sajten byggde på kod från hösten 2008 och var både tung och osnygg.

Marknadsföring i Sociala medier

I förra veckan höll jag ett föredrag i Köpenhamn om användningen av Sociala Medier vid marknadsföring av trådlöst på SATEL Distributor Meeting 2010. Vi gick igenom Induos upplägg i Sociala Media och avhandlade vitt skilda frågor från publiken som spände från frågeställningar om vad man bör tänka på när man använder olika publiceringskanaler online till hur man agerar om man blir utsatt för Brand jacking.

30 minuter är vansinnigt kort tid för mig, men de viktiga punkterna var att gå igenom våra satsningar på Sociala Medier, effekterna av dessa, hur man kommer igång och vad man skall satsa på. Björn Alberts uttryck ”Varumärket behöver en sfär, inte en webplats” är ett bra uttryck och något jag använde som en av utgångspunkterna för presentationen.

30 minuter är kort, men det var kul att få göra en uppföljare till mitt seminarie i Istanbul om web 2.0 som jag höll 2009. Det här seminariet gav mig också insikten om att det finns massor av frågeställningar att avhandla med utgångspunkt från byggande av varumärken online, såväl personliga varumärken som traditionella, företagsvarumärken . Jag hoppas att jag har möjlighet att fördjupa mig i det ämnet framgent men just nu är mitt fokus på att få klart ett stort projekt som vi förhoppningsvis kan presentera nästa vecka.

SATELLAR-utbildning i Berlin

I förra veckan var vi på utbildning i SATELs nya radiomodem SATELLAR. Jag hade höga förväntningar på utbildningen och jag blev verkligen inte besviken. SATELLAR har en oerhörd potential, detta radiomodem representerar verkligen en ny generation hårdvara. Vi kopplade upp ett nät med 12 noder där några låg via dubbla repeatrar, vi testade punkt till punkt kommunikation. Tack vare en oerhört lättöverskådlig webbaserad konfiguration kan man konfigurera det lokala radiomodemet men även andra enheter i nätet. Inställningarna är många, möjligheterna oändliga. Dessutom kommer 2010 att innehålla många nyheter i och kring detta radiomodem. Efter mer än 15 års arbete med SATELs produkter måste jag säga att även om mina förväntningar på detta modem var höga, så träffar den här produkten långt över dessa förväntningar.

Produktfoto SATELLINK

I-LINK 300Idag har jag fotat produkter för vår hemsida: SATELLINK, mer exakt I/O-modulerna C-LINK, I-LINK 200 och I-LINK 300. Rostfritt är inte riktigt mitt favoritmaterial när man skall fota produkter, bökigt med alla reflektioner från omgivande föremål inklusive kameran. Dessutom halvknivigt att belysa eftersom allt ljus studsar som entusiastiska barn på julafton. Hade redan från början tänkt att använda HDR (High Dynamic Range) som bygger på att man tar tre eller fler olika exponeringar och sammanfogar dem till en bild med ett rikare bildomfång än med bara en exponering. I detta fall så gjorde jag så att jag istället belyste olika delar av produkter som jag sedan kunde sammanfoga till en bild och på så sätt laborera med slutresultatet rätt fritt. HDR finns som standard i bland annat Photoshop från CS2 för dem som har det. För oss andra så finns gratisprogram att ladda ned som klarar biffen, fotot ovan på I-LINK 300:an har jag tillexempel löst i ett helt kostnadsfritt HDR program!

Mässbroschyr för nedladdning

MässbroschyrerTill såväl Scanautomaticmässan som VA-mässan iordningställde vi broschyrer speciellt framtagna för besökarna. Broschyrerna behandlar produkter som radiomodem, 3g router, sms sändare, radiomoduler och mycket annat:

» Hämta broschyren för VA-mässan i pdf format
» Hämta broschyren för Scanautomatic i pdf format

Faktum är att dessa var iordningställda redan i juni, september har ju varit fylld av mer praktiskt arbete med mässmontern. Hur som helst, en beprövad storlek på broschyr, tredje mässan vi kör på det konceptet och vi lär fortsätta.

Pressinförande SATELLAR och SMS styrning

Tre införda pressreleaser har vi uppmärksammat denna vecka, ett reportage om Induo, en pressrelease om SATELLAR och ett om I/O-överföring via SMS och GPRS. Se vidare på vår pressblogg.

Den här veckan har liksom september i allmänhet spenderats med att förbereda mässdeltagandet på Scanautomatic där vi ställer ut i monter C17:29. På VA-mässan hade vi med oss en stor nyhet, SATELLAR, och ett jättestort radiomodem; en uppförstorad version av SATELLAR. Till Scanautomatic kommer vi att presentera en ännu större nyhet, en liten ledtråd nedan, vi ses väl där?
SIM kort

SATELLINE-3AS NMS radiomodem, ny film till VA-mässan

SATELLINE-3AS radiomodem för VAUppgiften var enkel, kanske litet för enkel. Ett par skärmdumpar från ett NMS system att visa i montern på VA-mässan på en miniskärm. Ingen musik, bara några bilder. Skrämmande grundläggande. Jag var tvungen att utveckla det litet. Tre timmar senare hade jag fått till en enkel musikslinga (första gången jag fått till ett fungerade soundtrack med stå-bas) och en videosekvens. Hur det hela blev? Kom förbi vår monter på VA-mässan och titta, eller varför inte spana in den på vår YouTubekanal?

SATELLAR -ny hemsida lanseras

SATELLAR radiomodem, SATEL modem, I somras smyglanserade vi www.satellar.se. Tack vare ett bra underlag från SATEL kunde jag uppdatera en XML fil och lägga in deras utmärkta SATELLAR flashpresentation på startsidan. Resten på sidan har vi själva skapat efter SATELs mallar. In alles en utmärkt kampanjsida för SATELLAR tycker jag. Nu när SATELLAR modemen börjar levereras känns det bra att vi hann med  kampanjsidan i somras.