För att video behöver inte vara omständigt

Fick en möjlighet att mellan två projekt testa en ide jag hade liggande på lut. Fuktlarm via sms är något som diskuterats på kontoret en tid. Tyvärr fanns ingen vidare kamera till hands för kompletterande produktfoto och videofilm bara en iPhone 3GS. Jag löste det så att produktfotot knäpptes i min Ikeatvättsäck med en bygglampa på 300 W som belysning. Fungerar helt ok frilagt i Photoshop och i kombination med den andra produkten.

Hade en ide om film som jag löste med iPhonen, en bunt papper med texter och slutligen litet musik från garageband. Tid för att sätta alla filmklipp var ungefär 30 minuter, litet tillfixning i datorn och musikpålägg, voilà en färdig och annorlunda produktfilm. Därmed vill jag påstå att idéer räcker längre än tekniken, bättre att förverkliga och agera!

Nytolkar varumärkesvideon

I fredags släppte jag ut en video som inte liknar något annat jag gjort. Den kunde handlat om radiomodem, 3G routers eller SMS larm, ni vet sådant där mina videoklipp normalt handlar om. Den här gången var det dags för något helt annat. Inspirerad av inspirerande videoklipp fick jag en idé för några veckor sen, i bröddisken på mataffären. Tanken jag hade innan uppenbarelsen kom flaxandes, var att göra en video som du har svårt att släppa blicken från (bra driv och tempo), är enkel och avskalad, har ett enkelt formspråk, som är talande utan prat och som tar våra avancerade trådlösa lösningar tillbaka till vad vi verkligen gör. Ett enkelt manus, en massa timmars klippning och en musikslinga från i påskas, så här blev det:

Add to Delicious Add to Digg Add to FaceBook Add to Google Bookmark Add to Reddit Add to StumbleUpon Add to Technorati Add to Twitter

Vad…hände…

…i veckan. Måndag: positiv respons på mitt blogginlägg om video. Tisdag: medverkan i MyNewsdesks nyhetsbrev och ett framgångsrikt seminarie på S.E.E. Onsdag lansering av ny SMS sändare. Torsdag lansering av en router. Och så är det fredag igen och full fart med planering för nästa vecka.

Avslutar med en bild från ett annat evenemang som haft full fart den här veckan. Stockholmsarenan byggs just nu utanför vårt kontorsfönster. Väl klart blir det 10 m till arenan, just nu ser det ut som en övningsplats för en bombpluton.

Tetralogi på #YouTube och #MyNewsdesk

Tetralogi, inte kvaletta på listan mest använda ord under 2000-talet. ”En tetralogi (även kallad kvadrologi) är en sammanhållen grupp av fyra verk inom något konstnärligt område.” -Wikipedia

Vi lanserar idag ett SMS-larm för fordonsmontage och upplyfta av de åtskilliga 1000 tittare som tagit del av MMS kamerans videosnuttar sedan förra våren satsade vi litet tid på ett par längre videoklipp med en mer djuplodande produktpresentation.

Det var en osedvanligt strulig väg att få fram dessa klipp. När jag skulle filma hade jag ont om tid för det första, en dålig ingångsparameter rent generellt. Sedan visade det sig att jag glömt slå av mikrofonen efter filmningen på Scanautomatic så batteriet i micken var helt slut. Vidare hade jag glömt snabbfästet till kamerastativet hemma. Snabbmarsch till Globen för att köpa batteri och därefter tejpade jag kameran på ett produktställ och hann klämma in filmningen mitt emellan två kundbesök.

Laddade upp allt på YouTube för att därifrån spara ned MP4 versioner av de fyra filmerna som jag använde på MyNewsdesk som videorelease. På det sättet sparar man massor av tid i att omkoda allt till MP4. YouTube gör jobbet snabbare helt enkelt, storleken blir jättebra och kvaliten ok.

Vilken del av tetralogin som är min favorit? Del 2, längst men bäst.

Törs jag göra en trådlös Edsel?

Ni har väl hört om Ford Edsels kampanj på 50-talet. En uppskruvad kampanj som bit för bit avslöjade en kommande bil. När den väl var ute på marknaden var förväntningarna höga och bilen, ja det var just inget märkvärdigare än en bil. Ford Edsel floppade och inräknat den utdragna marknadsföringskampanjen så var det nog ett ekonomiskt bottennapp som vi får förmoda fick aktieägarna att i flera avseenden se rött. Så att damma av en produkt bit för bit i en lanseringslångbänk är inte riktigt min grej. Men i fredags rådde undantagstillstånd. En teaser på YouTube, denna vecka finpustar vi det sista. Titta in på www.induowireless.com så lär du märka när vi lanserar.

Pressinförande SATELLAR och SMS styrning

Tre införda pressreleaser har vi uppmärksammat denna vecka, ett reportage om Induo, en pressrelease om SATELLAR och ett om I/O-överföring via SMS och GPRS. Se vidare på vår pressblogg.

Den här veckan har liksom september i allmänhet spenderats med att förbereda mässdeltagandet på Scanautomatic där vi ställer ut i monter C17:29. På VA-mässan hade vi med oss en stor nyhet, SATELLAR, och ett jättestort radiomodem; en uppförstorad version av SATELLAR. Till Scanautomatic kommer vi att presentera en ännu större nyhet, en liten ledtråd nedan, vi ses väl där?
SIM kort

Överföring av analoga och digitala I/O

I/O-sändare för SMS och GPRSIdag lanserar vi en ny I/O-sändare för analoga och digitala signaler. Tack vare en inbyggd webserver kan man fjärransluta till den via GPRS om man har ett SIM-kort med fast IP adress. Den är fullpackad med verkligt användbara funktioner, riktigt kul och lovande!

Rullade ut en pressrelease på den nyss, vilket även blir  den första på vår pressblogg. Hann även med en produktbild av den nya modulen som ryms på DIN-skena eller i vanlig normkapsling.

Maestro GSM modem till subventionerat pris

GSM kampanj
Nu lanserar vi ett sänkt pris på många av våra GSM produkter när man tecknar ett 12 månadersabonnemang med Telenor som operatör för den aktuella produkten. Månadsavgiften är klart hyfsade 94 kr vilket ger möjlighet att beställa tillexempel ett Maestro 100 Lite GSM modem för 795 kr, en Gecon Lite SMS sändare för 995 kr eller en MMS kamera för 1595 kr . Se vår kampanj direkt.

SMS sändare dubbelriktat

SMS larm Gecon LiteIbland vill man skicka ett enstaka larm åt ett håll med GSM eller SMS, då är GSM modemen Maestro 100 och Maestro 100 Lite den perfekta lösningen. Ibland vill man ha flera larmingångar och då är Maestro Heritage med I/O modul eller Gecon Lite en lösning. I veckan tog vi fram en lösning och dokumentation för dubbelriktad larmöverföring med Gecon Lite. SMS vid aktiverad ingång på ena sidan triggar en utgång på andra sidan, en klockren lösning som efterfrågats av många.