RFM pressrelease

Induo har slutit ett avtal med RFM som tillverkar radiomodem, WLAN, Zigbee och andra produkter för trådlös kommunikation. Vi skickade en pressrelease om detta igår vilket redan nu uppmärksammats:

Telekomidag  Induo ny distributör för RFM

Elektronik i Norden: RFM utser Induo till strategisk partner

Elektroniktidningen: RFM hos Induo

Evertiq: Induo ny distributör för RFM

Artikel i tidningen Verkstäderna

SATELLINE radiomodem för övervakning
SATELLINE radiomodem för övervakning

Idag rapporterar tidningen Verkstäderna om ett stopptidssystem för maskiner baserat på SATELs radiomodem. Systemet finns hos Sandvik och används för rapportering av driftstider hos maskiner vid Sandvik Coromants tillverkning. Att det blev radio beror, förutom att kommunikationen är stabil, på att kostnaderna vid omflyttning av maskiner i tillverkningen minskar eftersom nya kablar inte behöver dras och tack vare att produktionen snabbare kan sättas igång efter en flytt eftersom kommunikationen redan är klar.  Ännu har jag inte sett artikeln i tryck än, men den finns ju på Verkstädernas hemsida.

Pressrelease: radiomodem.nu

Induo lanserade i förra veckan hemsidan www.radiomodem.nu för att sprida kunskap till såväl allmänhet som fackfolk om vad radiomodem är och vad de används till i praktiken. Radiomodem är en viktig kugge i samhällsmaskineriet som många kanske inte tänker på eller vet om. Hemsidan belyser vanliga frågeställningar när man vill veta mer om radiomodem eller står i begrepp att investera i ett radiomodemsnät. Vi har fått en mycket positiv respons på sidan och beslöt oss för att sprida budskapet med en pressrelease om radiomodem.nu 

Se även införanden på bulletin.se

radiomodem.nu -applikationer, tips och vanliga frågor

Ny sajt: radiomodem.nu
Ny sajt: radiomodem.nu

Så var jag äntligen klar med den första versionen av radiomodem.nu. Sidan kombinerar tips, applikationer, vanliga frågor och litet antennlära. En sajt som är tänkt ge mer information till dem som vill veta mer om radiomodem. Just nu ligger första versionen av sidan ute, jag har ett par uppdateringar till som kommer inom kort. Hoppas du också tycker att vi fått till en sajt som fyller funktionen som en informationsportal för radiomodem från SATEL.

SATEL 3AS ny sajt: satel3as.se

SATELs 3AS NMS har fått en ny hemsida
SATELs 3AS NMS har fått en ny hemsida

Populariteten för SATELs 3AS modem ökar ständigt. Nyligen utökades frekvensområdet och NMS mjukvaran används i fler applikationer. Radiomodemets goda prestanda och inbyggda pålitlighet borgar för radionät som levererar det de skall år ut och år in. Runt hörnet väntar nästa modem från SATEL, SATELLAR med Ethernet och Linux. Vi hoppas att vi snart kan rulla ut de första testmodemen, men till dess, SATELs 3AS modem med NMS har fått en egen sajt. Och om du mot förmodan sitter på ett gammalt SATEL radiomodemsnät och vill uppgradera så finns ju alltid SATEL Buy Back där vi återköper dina gamla radiomodem.

Satel NMS radiomodem och program

Modem och mjukvara: Satel NMS
Modem och mjukvara: Satel NMS

 SATEL NMS program och radiomodem uppdaterade hemsidan med litet mer information och på köpet fick vi ett blogginlägg av bara farten. Satel NMS är en serie radiomodem med en kompetent mjukvara som hanterar allt från radionätsdesign, konfiguration och installation, till att efter installation vara ett fullfjädrat övervakningsprogram för ditt radiomodemsnät.

GPRS modem -ny hemsida: gprsmodem.se

 

www.gprsmodem.se
www.gprsmodem.se

På fredagseftermiddagen fick jag äntligen en liten lucka att slänga ihop en basic hemsida för GPRS modem:gprsmodem.se där vi presenterar Maestro 100 GPRS modem. Även om de flesta modemen i Maestroserien har GPRS har vi begränsat oss till de tre Maestro 100 modemen, Maestro 100 Lite, Maestro 100 och Maestro 100 Ext.

Uppdaterad broschyr

Samlingsblad Satel
Samlingsblad Satel

Nu har jag uppdaterat SATELLINE broschyren med de nya frekvensbanden som Satel presenterat till sina radiomodem. Det är många radiomodem som ryms i broschyren, uppdateringen blev mer massiv än jag väntat mig. Nu går alltså de flesta Satelmodemen ända ned till 360 MHz. Bilden på framsidan kommer från Satel, vi har alltså inte fotat den själva för ovanlighetens skull.

 

Intresserade tankar ned broschyren direkt från Induos hemsida.

Trådlösa produkter -en översikt

Översiktsbroschyr
Översiktsbroschyr

Samlingsdatabladet som ger en snabb översikt över tillgängliga produkter i vårt sortiment har uppdaterats och försetts med en ny framsida. Bladet innehåller en litet urval av radiomodem, gsm/gprs produkter, sms larm och trådlös I/O-överföring via SMS. Ett litet urval av det totala utbudet av trådlösa produkter.