Inbjuden av Google

Den 15 februari blev jag inbjuden av Google Sverige till att medverka i deras websändning ”Hangout med Google”. Avsnittet, som gick under rubriken ”lyckas på YouTube”, berörde företagetsnyttan av YouTube. Avsnittet sändes på engelska.

Naturligtvis var detta riktigt roligt, vi har ju arbetat med YouTube på Induo sedan cirka fyra år. Från början var anledningen primärt att tjänsten var kostnadsfri och det var viktigt när bolaget var nystartat. Idag värdesätter vi andra saker som snabbheten i tjänsten, statistiken, sökbarheten och förmågan att bädda in information.

Jag har tidigare i den här bloggen postat inlägg om video fokuserat på teknik så jag tänkte dela med mig av två bilder.

Bild1. I brist på mikrofon till min Mac så använde jag ett vanligt iPhoneheadset som jag fäste på skjortslaget med ett fäste för slipsmikrofon/mygga. Då diametern skilde sig litet löstet jag det med tape (!) något du inte kan se i den färdiga sändningen.
Bild2. Själva setupen löstes med mobil studio bestående av en rollup, en diffusionskärm med egentillverkad ljusramp till vänster i bild, till höger en diffusionsbox för foto där jag monterat i en belysning och bakom mig som kicker light en befintlig lampa som redan fanns i rummet. Som bord användes ett utomhusbord i rätt höjd. Allt som användes ryms i en större bag, det gör det således möjligt att genomföra sådana här sändningar från ett hotellrum, från ditt fritidshus eller var du nu befinner dig.

Normalt kör vi våra direktsändningar via Bambuser men jag imponerades av Googles verktyg, kanske jag testar det i framtiden? Här är hela sändningen:

Mässhöst med trådlöst

De föregående veckorna har varit fyllda med förberedelser inför höstens två mässor: VA-mässan och Scanautomatic (vilket förklarar de något glesa uppdateringarna här de senaste veckorna). Fortfarande finns där massor att stå i inför dessa mässor, men nu med nästan bara tre veckor kvar så är det dags att dra igång upptakten till mässorna. Ett litet annorlunda grepp testar vi den här gången: videoinbjudningar. Finns att beskåda på vår hemsida, på youtube, newsdesk och vår nyhetsblogg. Man hade kunnat lägga hur mycket energi som helst på att få till dessa filmer, vi prioriterade att snabbt få ut vårt budskap med en personlig touch, kllicka på länkarna tidigare och se om vi lyckats?
Naturligtvis kommer vi att visa hela vårt utbud från radiomodem, I/O via GSM och radio samt gprs modem och 3G routers. Det blir en maxad mässhöst och som vanligt är röda mattan är utrullad i montern!

Tiden går fort, det har gått nästan ett år sedan Induos förra mässa, Tekniska Mässan, då såg det ut så här: