Direktsändning via Bambuser

Idag direktsände vi via Bambuser med anledning av att vi på Induo funnits fyra år på YouTube. För min egen del måste jag skriva upp hur jag kopplade allt så jag postar det som inlägg här så finns det kvar där jag hittar det.

Inkoppling av kamera och ljud

Kameran är en äldre Panasonic-kamera med USB-anslutning, den fungerar som webkamera om man vill och går att ställa in manuellt, därmed perfekt för detta. Kameran och ansluts till datorn.

Ljudet tar jag från en enkel stereoslipsmygga ansluten till vår Zoom H1 som förstärker upp ljudet, därifrån tar jag signalen från hörlursuttaget och matar in det i datorn (detta fungerar bättre än vårt mixerbord) och jag kopplar in det via en ljudadapter för iPhone som splittar mikrofon och hörlursuttaget. Ställer jag volymen runt 50 så är det en lagom nivå, i dagens inspelning hade jag den på 54 och det var i högsta laget. För att få ljudet vidare till mitt program som jag använder för direktsändning, CamTwist, så måste jag ha igång Garageband och välja att använda mikrofoningången som ljudkälla och ha medhörning ikryssat så att ljudet går ut ur programmet igen. I ljudinställningar väljer jag att mata ut ljudet via Soundflower, då kommer allt ljud, inklusive systemljud att matas ut på nätet via Camtwist.

Från Camtwist skickas ljud och bild till FlashMediaLiveEncoder och ut via bambuser, samt sparas lokalt om man vill. Så här blev sändningen i alla fall, litet surrigt ljud när jag höll i routern vilket förvånar mig då den var avslagen.