Filmpremiär

Under sommaren fick jag möjlighet att göra en applikationsfilm med litet större budget än normalt. På jakt efter en applikation inom industriell automation eller fastighetsautomation där Conels 3G routers används kom jag i kontakt med Fredrik på PowerIT Solutions som ställde upp på en intervju. Så med hyrkamera, egna kameror och hyrd belysning bar det av till Malmö för filmning hos PoweritSolutions.

Väl på plats möttes jag av ett konferensrum med vita väggar och rejäl belysning med bra diffusering i taket, kan det bli bättre? Det var intressant att höra mer om applikationen och även se högen av 3G routers i konsumentutförande som numer inte används längre. Problemet med dem var att de hängde sig och man var då tvungen att åka ut och starta om dem vilket blev en kostnad på 2-3 timmars arbete, något man inte behövt göra en enda gång sedan man bytte till UR5.

Efter Malmö följde en tur till Göteborg för filmning hos operatören Multicom Security och ett besök i såväl serverhallar som övervakningscentraler, klart spännande miljöer!

Efter mer än ett par timmars klippning fick filmen godkänt av alla inblandade.Nu har filmen haft premiär och finns i tre versioner, två svenska (en kort och en lång) samt en engelsktextad version. Min budget för filmen var 10 000 kr och jag klarade mitt mål inklusive resor, inköp, kamerahyror etc. Däremot är inte eget arbete medräknat (och det blev nog en hel del timmar) även om det mesta av projektet klipptes på flygplatser och flygplan. Musiken tillexempel löste jag med Garageband medan jag väntade på flyget till Malmö, klockan 7 på morgonen på Bromma.

I filmen hade jag hyrt såväl redheadlampor (klart prisvärda) som en Sony HXR-NX5 kamera hos Camrent i Stockholm (kul att filma med en riktig kamera för en gångs skull). Malmö Aviation var bussiga och lät mig resa utan att debitera för all övervikt, klart hedersamt. Ljudet löste jag med en extern Zoom H1 som inspelningskälla och slipsmikrofon. Slutsummerat var det ett kul projekt och som alltid lär man sig något nytt på vägen, nu återstår att se vad video nummer 78 på Induos YouTubekanal kan göra för våra kunder.