Från två världar

 

Jag läste något inlägg på webben för ett tag sedan om en journalist som bytt jobb med en som jobbade med PR en vecka. De båda hade lärt sig massor av bytet och det hade  gett dem nya insikter var de överens om. Jag själv har fått möjligheten från och med sommaren att medverka i en redaktionsgrupp helt ideellt, ett arbete som redan gett mig nya erfarenheter och lärdomar.

SKEF News är en tidning för Sveriges Kommunikationsföretag och rapporterar om trådlöst för användare av trådlöst, med andra ord ett ämne som intresserar mig. Så varför ger du dig in i något ideellt frågar en del. Förklaringen är enkel, jag får möjlighet att skriva artiklar om ett område jag ändå skriver mycket om. Men framförallt jag får själv sätta mig på stolen som ju är mitt emot min egen som pressansvarig på Induo. I min roll som redaktionsmedarbetare går jag lära mig hur jag söker information, hur presenteras pressinformationen för journalister, vad är bra pressreleaser, hur ser ett bra pressrum ut, hur hanteras mina förfrågningar av de som är pressansvariga på bolag jag kontaktar osv. I somras hade jag kontakt med Telia, PTS, SVT, Polisen m fl inför en artikel om trådlöst på kronprinsessans bröllop. Trots semestertider var beredskapen hög och snäva tidsramar till trots lyckades alla dessa instanser leverera raka besked mycket snabbt.

Jag är bara i början av att skriva redaktionella artiklar och få testa ett jobb med flera infallsvinklar. Även om det är ideellt så om du får chansen, försitt den inte. Jobbar du med PR eller pressinformation så lovar jag massor av nyttiga erfarenheter. Det första resultatet av min redaktionella insats hittar du i det senaste numret