Klippa video direkt i webläsaren?

Testa att klippa film direkt i din webläsare utan kostnad och med låga krav på din hårdvara. Ett kul verktyg och en bra start för den som utan investeringar vill testa på att klippa film. För det är helt gratis att klippa dina privata filmer. På jaycut.se kan du skapa ett konto och ladda upp dina bilder, videoklipp eller ljudfiler och sedan börja klippa en film direkt. Med ett hyfsat stöd för olika format, två videospår, olika övergångar och möjlighet att lägga in eget ljud så är det ett mycket bra basicverktyg för att testa på att klippa film. Jag testade några klipp på kul och det var förvånansvärt snabbjobbat trots långsam internetuppkoppling. Du kan sen publicera dina klipp på blogg, YouTube mm

För dig som känner dig vilse hur jaycut fungerar så finns en gammal guide på YouTube med ett äldre användargränssnitt men samma grundidé.

Ny utmaning
Något som slog mig i förra veckan när jag jobbade med att klippa film är att med kanaler som YouTube så står man inför en ny utmaning. Har man med text i sin video förväntas den vara läsbar även i små format kanske så litet som 400 x 300 pixlars samtidigt som texten skall fungera i HD upplösning. Svåra prioriteringar och en lustig balansakt.