Old school fotografering

En av mina genomgående drivkrafter är att producera bra marknadsmaterial utan stora ekonomiska uppoffringar. Och av en händelse föll många pusselbitar på plats när jag städade bland mina gamla fotoprylar ungefär samtidigt som jag läste litet olika bloggar om porträtt- och produktfotografering, ett ämne som aktualiserats av ett pågående projekt. I kategorin gammalt och glömt återfann jag två blixtar som jag använt till min gamla Canon kamera EOS1000, ni vet en sån där gammal sak med film i. Så på diyphotography.net hittade jag ett bra tips på hur man bygger sina egna softboxlösningar med blixtar. Så långt har jag inte kommit än, men jag skaffade två slavblixttändare från Kaffebrus och med kamerans inbyggda blixt och de gamla blixtarna jag hade liggande gick det att skapa rätt kul effekter.

Tejprullen fotade jag i köket. En blixt från sidan, en bakifrån. Rullen ligger på min musmatta och för att vara ett test tycker jag det blev rätt kul, rullen har ett bra djup. Eftersom man inte kan justera hur hårt blixtarna skall slå när man bara kör med slavtändare så dämpade jag ljuset med litet bakplåtspapper.
Den här termostaten fotade jag senare på jobbet. En blixt på ett stativ från höger med ett A4 papper framför blixten för att dämpa ljuset, en reflexskärm till höger (jag hade en liten, hade förmodligen räckt med ett vitt papper) samt den andra blixten placerad under produkten riktad bakåt. Detta är spännande experiment som du kommer att få se helhetsresultatet från snart…

Vill också passa på att ge två till tips från veckan som var angående fotografering:

– Bloggen från Stefan Tell -delar med sig av massor matnyttiga tips!

– MyNewsdesk nyhetsbrev från förra veckan om vikten av foton i PR arbete.

På gång har jag ett inlägg om hur man bygger ett fototält för under 500 kr inklusive belysning. Men först skall jag till Köpenhamn och träffa radiomodemsdistributörskollegor från den trådlösa branschen och hålla ett seminarie om Social Media.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine