#Twitterverktyg del 1

Tidsbesparande lösningar för Twitter kommer jag att fokusera på i min blogg framöver. Tänkte tispa om ett par bra verktyg för att twittra på ett effektivt sätt så att du skall spara några sköna minuter på att slippa leta själv.

Först ut är Social Oomph. Självsäljande namn, nja. Användbart, definitivt. Jag kom i kontakt med det när jag ville lägga in tidsstyrda Twitterinlägg. I samband med en lansering av en produkt, julafton eller vad du nu kan komma på kan Social Oomph skicka ditt Twitterinlägg vid en bestämd tid till ett eller flera konton. Riktigt användbar funktion i en del sammanhang tycker jag!

Sedan finns en rad andra automatiska funktioner, du kan automatiskt följa dem som följer dig. Den här har jag testat och höjer ett varningens finger. Det tog 2 dagar innan någon utnyttja detta genom att börja skicka spam som meddelanden direkt till mig. Då skulle jag istället vilja framhäva möjligheten att skicka ett automatiskt välkomstmeddelande till nya followers som en mer effektiv funktion. Du kan dessutom rotera mellan flera olika svarsmeddelanden. Istället för automatisk följning finns en halvautomatisk där du måste godkänna followers först, klart bättre.

Igår fick jag ett mail om att Social Oomph nu också kommer att lansera möjligheten att mata en blogg med innehåll från flera olika RSS flöden, men det är ett (intressant) annat kapitel.