Marknadsföring i Sociala medier

I förra veckan höll jag ett föredrag i Köpenhamn om användningen av Sociala Medier vid marknadsföring av trådlöst på SATEL Distributor Meeting 2010. Vi gick igenom Induos upplägg i Sociala Media och avhandlade vitt skilda frågor från publiken som spände från frågeställningar om vad man bör tänka på när man använder olika publiceringskanaler online till hur man agerar om man blir utsatt för Brand jacking.

30 minuter är vansinnigt kort tid för mig, men de viktiga punkterna var att gå igenom våra satsningar på Sociala Medier, effekterna av dessa, hur man kommer igång och vad man skall satsa på. Björn Alberts uttryck “Varumärket behöver en sfär, inte en webplats” är ett bra uttryck och något jag använde som en av utgångspunkterna för presentationen.

30 minuter är kort, men det var kul att få göra en uppföljare till mitt seminarie i Istanbul om web 2.0 som jag höll 2009. Det här seminariet gav mig också insikten om att det finns massor av frågeställningar att avhandla med utgångspunkt från byggande av varumärken online, såväl personliga varumärken som traditionella, företagsvarumärken . Jag hoppas att jag har möjlighet att fördjupa mig i det ämnet framgent men just nu är mitt fokus på att få klart ett stort projekt som vi förhoppningsvis kan presentera nästa vecka.

2 Comments

  1. Kul att du plockade upp mitt uttryck!