#MyNewsdesk Stora kundtjänst-beredskapspris-nominerade av mig

Igår var jag i kontakt med tre kundtjänster. Två vill jag glömma, en vill jag berömma. Förr eller senare i ett företags historia uppstår en oväntad anstormning av kunder med problem. Vi har inte sett något åt det hållet än på Induo men vi är ju rätt nyunga som bolag. Förr eller senare kommer vi säkert att uppleva detta och då hoppas vi vara så beredda vi bara kan.

Några som var oväntat beredda på det oförutsedda och som jag helt klart vill nominera till det ännu inte instiftade stora kundtjänstberedskapspriset i januari 2010 är MyNewsdesk. De hade en oförutsedd driftstörning i morse, sånt händer. Alla. För eller senare. Jag upptäckte problemet, satte kaffet i halsen, ringde (ok litet old-school, jag vet) och fick hjälp efter 3 signaler utan tre vidarekopplingar, direkthjälp alltså, unikt, efter en minut var mitt problem löst. Ok, det är ju bra, till och med jättebra. Men det som verkligen imponerade mig var reaktionen på min twittrade kommentar “Pressrelease från igår dök upp idag igen. Huvudbry. Den mänskliga faktorn låg bakom, dock inte hos oss utan hos vår leverantör. Hrm…?”

I min tweet angav jag inte leverantörens namn (alla kan ju göra fel någon gång så varför svartmåla en bra leverantör?). Inte heller hade jag MyNewsdesk som follower på Twitter. Ändå, expect the unexpected! Efter 10 minuter hade jag ett reply via Twitter från Newsdesk med en förklaring vad felet berodde på och dessutom en ursäkt. Snyggt jobbat, kundservice på under 140 tecken! Tänk om alla företag kunde vara lika snabba och service-minded som MyNewsdesk, jag ser det som ett lysande exempel på kundtjänst 2.0. Rannsaka dig själv nu: är du där dina kunder är än? Har du den här beredskapen?

2 Comments

  1. Tack för fina ord! Schysst bild förresten, vi kanske kan använda den till vår platsannons till kundservice? 😉